PfC jobber blant verdens fattigste kvinner for å sette dem i stand til å bli økonomisk uavhengige og bygge selvstendige liv for seg og sine familier. Våre metoder og vårt samarbeid med næringslivet gir gode resultater – nå vil vi dele våre erfaringer.
Med sine syv år er PfC en ung aktør i bistands- og utviklingssektoren. Vi prøver ut nye verktøy, metoder og samarbeidsformer, og vil være en pådriver for økt bevissthet knyttet til sosialt ansvar og nødvendigheten av at privat sektor bidrar i utviklingssamarbeidet. Derfor jobber vi i tette og forpliktende partnerskap med næringslivet både her hjemme og i våre fokusland. – For oss er næringslivspartnerne så uendelig mye mer enn donorer – de besitter uvurderlig kompetanse som verdens fattige har behov for. Vi er stolte over å ha partnere som vil dele. Det harmonerer godt med PfCs tilnærming til fattigdomsbekjempelse og arbeid for en bærekraftig global utvikling: Dette er en dugnad, ikke en konkurranse, sier direktør i PfC, Anne-Karin Nygård.
PfC mener det er nødvendig å ta i bruk nye metoder og samarbeidsformer for å nå bærekraftsmålene. Det innebærer at nye aktører må komme på banen. Partene i utviklingssamarbeidet må tenke og handle på nye måter, være endringsvillige og anerkjenne hverandres roller. Som pådriver for økt bevissthet knyttet til sosialt ansvar og nødvendigheten av at privat sektor bidrar, er PfC særlig opptatt av å få til god dialog og tett samarbeid med næringslivet.
PfC er en nytenkende aktør som utvikler, prøver ut og dokumenterer innovative verktøy, metoder og samarbeidsformer. Deling av kunnskap og erfaring står sentralt i PfCs filosofi. PfC deler ikke bare med sine partnere, men er opptatt av å tilgjengeliggjøre velfungerende verktøy og metoder for alle som er interessert. Derfor står kunnskapsformidling sentralt i organisasjonens arbeid.
– Vi mener dette er så viktig at vi har nedfelt i vår nye strategiske plan at vi skal praktisere og oppfordre til en utstrakt delingskultur i utviklingssamarbeidet. Jeg håper vi får flere med oss på den måten å tenke på, og at vi sammen kan utvikle en god plattform for deling, sier Nygård.
PfC jobber for å redusere fattigdom, for likestilling mellom kjønnene, for god utdanning, anstendig arbeid og økonomisk vekst, og for å synliggjøre hvordan tverrsektorielt samarbeid bidrar til å nå FNs bærekraftsmål. Våre prosjekter skal føre til en målbar sosial effekt. Derfor gir vi kvinner de verktøy og muligheter de behøver for å oppnå økonomisk uavhengighet gjennom anstendig arbeid.
Alle prosjekter er lokalt forankret og basert på analyser gjennomført i samarbeid med en eller flere lokale partnere, som ideelle organisasjoner, næringsliv og myndigheter. Sammen driver vi prosjekter med en helhetlig tilnærming og med blikk for enkeltindividets behov og utfordringer.
Les mer om våre prosjekter her.
Gjennom vårt livsmestringsprogram får kvinnene verktøy for å ta kontroll over egne liv og å være endringsagenter i eget lokalmiljø. Videre får de gjennom våre kompetanseprosjekter relevant opplæring som gjør dem til ettertraktede arbeidstakere i sitt lokalmiljø – flere utvikler seg til entreprenører og etablerer egen virksomhet. I samarbeid med næringslivet sikrer vi også sysselsetting gjennom utvikling av virksomheter og etablering av nye arbeidsplasser.