PfC ønsker å bidra til at unge jenter i Etiopia får mulighet til å utdanne seg, oppleve livsmestring og etter hvert bli inkludert i arbeidslivet.
Takket være midler fra Erna og Knut Engs Barnefond har PfC bidratt til at vår partner, Siiqqee Women’s Development Association, har kunnet bygge et nytt jentesenter i Sebeta.
17. februar kunne bygget endelig åpnes ved en høytidelig seremoni!
Ambassadør Merete Lundemo fra den norske ambassaden i Addis Ababa holdt tale og åpnet senteret sammen med ordføreren i Sebeta og senior rådgiver i Ministry of Women and Social Affairs. Det ble også holdt tale fra PfCs representant.
Blant øvrige gjester under åpningen var lederen av regjeringspartiet, lederen av Oromia Women, Children and Social Affairs, nestleder for turist-kommisjonen samt diverse samfunnsledere og ildsjeler.
Det nye jentesenteret vil støtte opp om målet om å gi jentene verktøy til å bygge seg det livet de drømmer om. På senteret vil sårbare jenter få tilgang til et trygt og sosialt sted hvor de kan motta livsmestringskurs, gjøre lekser, ha tilgang på bibliotek og internett, kafé og sovesal. Her vil 24 av de mest sårbare jentene i programmet kunne bo, rundt 50 jenter vil ha tilgang til å vaskefasiliteter, rundt 100 vil ha tilgang til mat og omkring 300 jenter vil bruke senteret til forskjellige aktiviteter. Senteret har også et mentorprogram der jentene blir motivert for høyere utdanning og til å inneha lederposisjoner i samfunnet. Deltakere i programmet er jenter som ellers ikke ville hatt mulighet til å fullføre skolegang. Bygget vil også inneholde en liten butikk hvor jentene kan selge produkter de lager.
Vår samarbeidspartner Arkitekter Uten Grenser har designet bygget med utgangspunkt i de behov jentene har gitt uttrykk for.
Erna og Knut Engs Barnefond har tidligere støttet byggingen av en yrkesskole hvor jenter i Sebeta får mulighet til å lære seg et yrke og engasjere seg i inntektsbringende arbeid.
Siiqqee er navnet på en tradisjonell og symbolsk stokk som brukes av kvinner for å ta beslutninger og ha fredsforhandlinger i sine lokalsamfunn. Stokken symboliserer makt og autoritet for kvinner.
Wudie, tidligere elev ved Siiqqee og som nå jobber som advokat, hyller Siiqqee:
I was on top of my class but had to stop my education after high school as my mother was sick and could not earn income. I had given up on life when Siiqqee project started recruiting and I was saved by this project.
I managed to finish high school and my law degree. Now I am a lawyer in the high court. Siqqee is my life saver and my guiding star.