Partnership for Change inviterer høsten 2016 til seminarserien ”Kvinner og utvikling”. Gjennom fem seminar ser vi nærmere på kvinners rolle i bærekraftig utvikling. Ulike modeller og eksempler blir presentert, og vi har et særlig fokus på viktigheten av å få til et fruktbart samarbeid mellom offentlig, ideell og privat sektor i utviklingsarbeidet.
Da PfC ble etablert var formålet først og fremst å bidra til å bryte ned barrierene mellom de ulike sektorene i samfunnet. Tanken var å skape en større forståelse for at sosialt ansvar ikke bare er det etisk riktige for næringslivet, men også det mest lønnsomme på lang sikt. På samme måte ønsket vi å formidle behovet for at ideell virksomhet har en bærekraftig økonomi for å kunne gjøre sosial nytte på lang sikt. Til grunn for etableringen lå også et ønske om å være en pådriver for økt samarbeid. Vi har sett en økende interesse og større forståelse for viktigheten av at næringsliv, frivillige organisasjoner og enkeltindivider, samt offentlige myndigheter går sammen for å løse samfunnsproblem – lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Dette fokuset videreføres blant annet gjennom at vi denne høsten arrangerer en seminarserie som inkluderer følgende seminarer:
Økonomiske modeller for utvikling: Begrep som venture filantropi og impact investment forvirrer ofte mer enn de forklarer. Vi ser på nye økonomiske modeller for bærekraftig utvikling. Innledere fra bl.a. Acumen, Fredskorpset og UD. Vi debatterer stortingsmeldingen ”Sammen om jobben”. Seminaret arrangeres i samarbeid med Fredskorpset.
Turisme for bærekraftig utvikling: Turisme kan være en vekstfaktor i et land, og samtidig en potensiell trussel for egenart, miljø og sosiale forhold. Vi ser på prinsipper for bærekraftig turisme, og med eksempler fra prosjekt innen reiselivsnæringen i afrikanske og asiatiske land.
Handel for bærekraftig utvikling: Import fra lavkostland kan være en metode for å sikre økonomisk utvikling. Vi ser nærmere på hvordan næringslivet kan sikre at handelen virkelig er bærekraftig. Hvilke verktøy og metoder finnes? Eksempler på bruk av handel i utviklingsarbeid.
Hvorfor investere i kvinner?: De senere årene har det vokst frem et globalt nettverk av investorer som bevisst investerer i kvinnelige entreprenører – i sine egne land og i tredje verden. Vi presenterer investorer som går foran i dette arbeidet, blant annet nettverket Women Effekt.
Kvinner, business og bærekraft: Vi vet at det gir ekstra gode resultater å satse på kvinner i utviklingsarbeidet. I forbindelse med markeringen av Women´s Entrepreneurship Day graver vi dypere i betydningen av å satse på kvinner som ledere, og hvordan vi gjennom det kan bidra til bærekraftig utvikling.
